Køhler Eiendom: Utbygger med hjertet i Hillevåg

Køhlernavnet går som en råd tråd gjennom hillevågshistorien, fra handelshuset Køhler anno 1800-tallet og fram til Køhler Eiendoms utbygging av Mitt Hillevåg i dag. At utbygger har et stort og bankende hjerte for bydelen er den beste garanti for kommende beboere i Hamneveien.

– Vi vet hvor godt det er å bo her. Med Høyden får enda flere muligheten til å bli en del av herlige Hillevåg, sier Morten Fløysvik i Køhler Eiendom.

Som prosjektleder for Mitt Hillevåg, bydelens mest spennende nye boligprosjekt, har Fløysvik orkesterplass til den fine utviklingen Hillevåg nå opplever.

– Det er virkelig spennende å være en del av det som skjer i Hillevåg, med vårt prosjekt som en sentral brikke. Her skal vi bidra til å skape et aktivt bolig- og næringsområde til det beste for hele bydelen, forteller Morten.

Hillevåg cirka 1951. 01 Bjaalands gate, 02 Frisør, 03 Køhlerkjelleren, 04 TB & Hillevaag og Olte Fabriker, 05 Rogaland Sykehus, 06 Køhlereiendommen, 07 Gerris Fabriker, 08 Køhlerhuset, 09 Nygaards Dampbakeri, 10 Enkesetet, 11 Jærbanen, 12 Reform Preservering

Hillevågspatriotene

Kjenner du de lokale fra Hillevåg, de som vokste opp i etterkrigstiden, har du garantert hørt om et Hillevåg fullt av yrende liv. Butikker på hvert hjørne, hermetikkfabrikker og lukten av røykt brisling. Tøysehistorier fra Jarlabanen med kompiser med fantastiske kallenavn, toppet med pølser og Nordstjernenbrus hos Nutti eller Haldor. Sniking på trolleybussen den lange veien ned til byen. Fedre og mødre som levde og jobbet i bydelen sin. Alt de trengte var her – Hillevåg var hele verden og i seg selv nok.

Hillevågsveien

Hillevågsveien var selve pulsen, et sosialt møtested for bedrifter og naboer. Veien ble anlagt i 1878 i forbindelse med byggingen av Jærbanen gjennom Hillevåg. Navnet skriver seg fra Hillevågen utenfor Hillevågsvatnet. Hillevågsveien har alltid vært en del av hovedveien til og fra Stavanger. Det har med andre ord alltid vært litt travelt i Hillevåg.

Køhleriendommene

Av gammel bebyggelse må Køhlereiendommene ved første del av Hillevågsveien trekkes fram. Med sine flotte bygninger, fjøs til hundre kyr og vakre hage gjorde eiendommen Hillevåg berømt på 1800-tallet. Det er 135 år siden Hillevågs berømte teppeveverske Frida Hansen levde her, før byens største handelshus, Køhler, la ned i 1882. Nedgangstider ga Frida tid til å veve, og hennes tepper ble berømte verden over. I huset der hennes mor bodde, Enkesetet, nå Frida Hansens hus, kan du i dag oppleve både utstillinger og aktiviteter.

Din nye leilighet er i de tryggeste hender

Det er en av bransjens absolutt mest erfarne og solide aktører som har ansvaret for oppføringen av Høyden: Skanska.

– Vi er svært stolte av å være totalentreprenør for trinn 2 av Mitt Hillevåg. Vårt oppdrag er å bygge de nye leilighetene og parkeringsanlegget samt deler av hageanlegget. Dette er en stor og prestisjefull oppgave som vi gleder oss til å realisere på beste måte sammen med våre oppdragsgivere i Køhler Eiendom, forteller prosjektleder i Skanska, Alv Selvik.

Skanska har ansvar for alt fra detaljprosjektering til overlevering av komplette, ferdige og fine leiligheter. Alv er selv stavangergutt og synes det er spennende å være med på byfornyelsen i Hillevåg.

– Høyden blir et fantastisk landemerke i et område i fin utvikling. Dette er et prosjekt som både vi og de som flytter inn skal bli stolte av. Å bidra til utvikling av denne historiske tomten og sette preg på fremtidens Hillevåg, er utvilsomt en givende oppgave for en som har vokst opp i Stavanger, smiler Alv.

Eivind Chr. Dahl
Telefon: 41 14 40 40
eivind.chr.dahl@dnbeiendom.no