Hillevåg har mye å by på

Visjonen til Køhlergruppen er å skape et aktivt bolig- og næringsområde. Asplan Viak har utviklet et
konsept som transformerer Hillevågsveien. Bebyggelsen tar utgangspunkt i sol- og vindorientering.
Utsikten til Gandsfjorden og nærheten til Hillevågsveien gir en spennende dynamikk: på den ene
siden er det liv og røre, på den andre siden fjord og harmoni, og i midten kommer en stor lun park,
med flotte trær og særdeles mye grønt.

Det beste med Hillevåg er nærheten til fjorden

Rett nedi høgget: tur i fjæra
I 2009 ble det åpnet en ny tursti langs dobbeltsporet mellom Stavanger og Sandnes. Turstien egner seg ypperlig til spaser- og sykkelturer langs Gandsfjorden. Her velger du transportmiddel selv, kanskje en trilletur, tusletur eller kanskje svømmetur?

Et kvarter på to hjul: rusj i havet
En kort sykkeltur fra Hillevåg, på nydelig tursti i fjæra, tar deg til Vaulen badeplass. Med seks små sandstrender som ligger lunt til mot Gandsfjorden, plener, lekeapparater på land og i sjø, sandvolleyball-bane, balløkker og stupebrett er det meste beredt for en fantastisk dag i sola.

Til kaien: skitt fiske
Fra det sentrale Hillevåg er veien kort ned Hamneveien under jernbanebrua. Alle viktige plasser i verden har sin egen kai. Fra Kvalabergkaien kan du fiske stinter og småkrabbe. Her er det umulig å ikke kose seg i fjæra

Kurv på armen: på bærtur
Litt lenger sør ved den flotte korketrekkerbrua til sykkelstien finner du Sommerhaugen med fin løvskog og åpen mark. Her går det turstier på kryss og tvers, som byr på sopp og bær.

Vannassen: et must
På toppen av Hillevåg ligger Vannassen, som er et flott tjern med friområde, vannliljer, park, plener og skog. «Vannverkstjernet» er oppkalt etter anlegget som stod ferdig her i 1919. Vannassen er et populært turområde, både til hverdags og fest. Det er tradisjon for Hillevågsfolket å feire St. Hans ved Vannassen, med bål og aktiviteter for barna. Vannassen-området er med andre ord et must for alle småbarnsfamilier i bydelen.

Mitt Hillevaag
Mitt Hillevaag
Mitt Hillevaag
Mitt Hillevaag

Heia Hillevåg

Nye folk vil flytte til Hillevåg, og nye ideer og forretninger vil blomstre. De vil alle supplere og berike det vitale livet som allerede er godt etablert i nabolaget.

Kilden er plassen for shopping i Hillevåg. Kjøpesenteret ble bygget i 1990 og ble i 2015 utvidet og lekkert renovert for å møte veksten i bydelen. Utvalget har blitt enda større og bredere, og det dukker opp nye butikker og kafeer. Kilden er godt rustet til å ta imot et Hillevåg i transformasjon. I Hillevågsveien 70 finner du Bikubå, med gallerier, danseskoler og døgnåpent treningssenter. Det er mange treningsmuligheter i Hillevåg. Elixia i Hillevågsveien er et av de største og mest veldrevne sentrene i byen. Går treningen for hardt for seg er Stavanger Idrettsklinikk like rundt svingen.

Men man må jo ha mat også. Foruten gode kaféer på Kilden er nok Patrioten Hillevågfolkets favoritt. Bistroen, som ligger rett ved Kvaleberg skole, byr på retromat som biffsnadder og bernaise. Men det Patrioten virkelig er kjent for er Else sine komler. De har med god grunn blitt kåret til byens beste, mange år på rad til og med. På bistroen treffer du garantert naboer og drøsen går fort lett mellom bordene.

Det er ikke mange bydeler i Stavanger som har eget bryggeri. Det har altså Hillevåg. Lervig Aktiebryggeri brygger midt i Hillevåg, i Vierveien 1. Lervig er landets beste og kuleste bryggeri og har i en årrekke høstet anerkjennelse for sine kvalitetsdrikker. Lervig henter forresten inspirasjon fra en næring godt kjent i Hillevåg: Alle øletikettene har motiver fra stavangerske sardinbokser. Det er innimellom besøks- og smaksdager i bryggeriets lokaler, det kan anbefales!

Mitt Hillevaag
Mitt Hillevaag
Mitt Hillevaag
Mitt Hillevaag
Mitt Hillevaag
Mitt Hillevaag
Mitt Hillevaag
Mitt Hillevaag
Mitt Hillevaag