Fantastiske Hillevåg

Dagens Hillevåg har en helt egen og herlig sjarm. Bydelen er litt som et uferdig lappeteppe, holdt sammen av beboere, næring og ferdsel. De store utbygningsplanene i området vil binde bydelen bedre sammen, med grønne lunger, fine turveier og fjordrom. Nye mennesker vil flytte til Hillevåg, og nye ideer og forretninger vil blomstre. De vil alle supplere og berike det vitale livet som allerede er godt etablert i nabolaget.

Det beste med Hillevåg er nærheten til fjorden

Kilden er plassen for shopping i Hillevåg. Kjøpesenteret ble bygget i 1990 og ble i 2015 utvidet og lekkert renovert for å møte veksten i bydelen. Utvalget har blitt enda større og bredere, og det dukker stadig opp nye butikker og kafeer. Kilden er godt rustet til å ta imot et Hillevåg i transformasjon.

I Hillevågsveien 70 finner du Bikubå, med gallerier, danseskoler og døgnåpent treningssenter. Det er mange treningsmuligheter i Hillevåg. Sats i Hillevågsveien er et av de største og mest veldrevne sentrene i byen. Går treningen for hardt for seg, er Stavanger Idrettsklinikk like rundt svingen.

Men man må jo ha mat også. Både den indiske restauranten Zaika og Vaaland Dampbakeri & Conditori i Mitt Hillevåg byr på massevis av godbiter. Det samme gjør gode kaféer på Kilden og Patrioten Bistro, hillevågfolkets favoritt. Patrioten, som ligger rett ved Kvaleberg skole, byr på retromat som biffsnadder og bernaise, og ikke minst; Else sine komler. De har med god grunn blitt kåret til byens beste, mange år på rad til og med. På bistroen treffer du garantert naboer og drøsen går fort lett mellom bordene.

Det er ikke mange bydeler i Stavanger som har eget bryggeri. Det har Hillevåg. Lervig Aktiebryggeri brygger midt i Hillevåg, i Vierveien 1. Lervig er et av landets beste og kuleste bryggerier, og har i en årrekke høstet anerkjennelse for sine kvalitetsdrikker. Lervig henter forresten inspirasjon fra en næring godt kjent i Hillevåg: Alle øletikettene har motiver fra stavangerske sardinbokser. Det er innimellom besøks- og smaksdager i bryggeriets lokaler, det kan anbefales!

Bli kjent med Hillevågs mange muligheter

Mitt Hillevåg ligger Hillevågsveien og er derfor attraktivt for flere akkurat passe store næringsdrivende. Det er bra for deg som vil ha kort vei til alt du trenger i hverdagen.

På bakkeplan i trinn 1 finner du blant annet frisør, bakeri og restaurant, noe som er svært praktisk å ha kun en heistur unna. Det er også tannlege i bygget. Like i nærheten ligger et stort utvalg butikker og service, så i Mitt Hillevåg trenger du egentlig aldri sette deg i bilen for å finne det du behøver.


«Det e sjynt å kjøra buss!»

Og bedre skal det bli med det store Bussveiprosjektet i Stavanger-regionen som nå realiseres bit for bit. Delen av bussveien ved Mitt Hillevåg er allerede tatt i bruk, som den første biten i det som blir Norges beste og første fullverdige bussveisystem.

Buss hvert 4. minutt!

Presis, ofte og behagelig er tre nøkkelord for den 50 kilometer lange bussveien. Som kartet viser så blir det enkelt å reise til og fra Hillevåg med buss nesten uansett hvilket reisemål du har.

Hillevåg torg – byens nye mobilitetspunkt

Stavanger kommune er i gang med et nytt prosjekt som skal gjøre hverdagsreiser i Hillevåg enda enklere. Sparkesykler, bysykler, delingsbiler og kollektivtransport samles på Hillevåg Torg, som har fått status som «mobilitetspunkt». Du som flytter til Mitt Hillevåg får dermed flere alternative fremkomstmidler, og kan glede deg til en hverdag helt uten å være avhengig av bil.

Det går alltid et tog

Å reise med tog kan også bli en del av din nye hverdag i Mitt Hillevåg. Herfra går det tog til sentrum og sørover hvert 15. minutt – en veldig fin måte å ferdes på.

Hillevåg cirka 1951. 01 Bjaalands gate, 02 Frisør, 03 Køhlerkjelleren, 04 TB & Hillevaag og Olte Fabriker, 05 Rogaland Sykehus, 06 Køhlereiendommen, 07 Gerris Fabriker, 08 Køhlerhuset, 09 Nygaards Dampbakeri, 10 Enkesetet, 11 Jærbanen, 12 Reform Preservering

Hillevågspatriotene

Kjenner du de lokale fra Hillevåg, de som vokste opp i etterkrigstiden, har du garantert hørt om et Hillevåg fullt av yrende liv. Butikker på hvert hjørne, hermetikkfabrikker og lukten av røykt brisling. Tøysehistorier fra Jarlabanen med kompiser med fantastiske kallenavn, toppet med pølser og Nordstjernenbrus hos Nutti eller Haldor. Sniking på trolleybussen den lange veien ned til byen. Fedre og mødre som levde og jobbet i bydelen sin. Alt de trengte var her – Hillevåg var hele verden og i seg selv nok.

Hillevågsveien

Hillevågsveien var selve pulsen, et sosialt møtested for bedrifter og naboer. Veien ble anlagt i 1878 i forbindelse med byggingen av Jærbanen gjennom Hillevåg. Navnet skriver seg fra Hillevågen utenfor Hillevågsvatnet. Hillevågsveien har alltid vært en del av hovedveien til og fra Stavanger. Det har med andre ord alltid vært litt travelt i Hillevåg.

Køhleriendommene

Av gammel bebyggelse må Køhlereiendommene ved første del av Hillevågsveien trekkes fram. Med sine flotte bygninger, fjøs til hundre kyr og vakre hage gjorde eiendommen Hillevåg berømt på 1800-tallet. Det er 135 år siden Hillevågs berømte teppeveverske Frida Hansen levde her, før byens største handelshus, Køhler, la ned i 1882. Nedgangstider ga Frida tid til å veve, og hennes tepper ble berømte verden over. I huset der hennes mor bodde, Enkesetet, nå Frida Hansens hus, kan du i dag oppleve både utstillinger og aktiviteter.

Mitt Hillevåg

HØYDEN

Christian Harmens Skjelbakken
Telefon: 915 28 850
christian.harmens.skjelbakken@dnbeiendom.no

Eivind Chr. Dahl
Telefon: 41 14 40 40
eivind.chr.dahl@dnbeiendom.no