Fantastiske Hillevåg

Dagens Hillevåg har en helt egen og herlig sjarm. Bydelen er litt som et uferdig lappeteppe, holdt sammen av beboere, næring og ferdsel. De store utbygningsplanene i området vil binde bydelen bedre sammen, med grønne lunger, fine turveier og fjordrom. Nye mennesker vil flytte til Hillevåg, og nye ideer og forretninger vil blomstre. De vil alle supplere og berike det vitale livet som allerede er godt etablert i nabolaget.

Det beste med Hillevåg er nærheten til fjorden

Det tilrettelegges for økt trivsel i Hillevåg bydel. Langs sjøen utbedres både fremkommelighet og estetikk. Det pyntes, plantes og fikses, og nye tilbud dukker opp. Ikke bare benker, men større utendørs treningsfasiliteter, promenader og «ekte» stier langs sjøen. Brygger, småtrær, parker, grønne flekker og knauser flettes sammen. Næring og bolig, båtliv og fritid – alt finner sin plass. Snart er Hillevåg full av enda flere muligheter, for alles tempo og mobilitet. Mangfoldet utvides, voksne og barn ferdes på kryss og tvers. Og høyt der oppe sitter du og følger med på dette yrende liv, hvor ingen dager blir kjedelige, det kan vi love.

Bli kjent med Hillevågs mange muligheter

Kilden er plassen for shopping i Hillevåg. Kjøpesenteret ble bygget i 1990 og ble i 2015 utvidet og lekkert renovert for å møte veksten i bydelen. Utvalget har blitt enda større og bredere, og det dukker stadig opp nye butikker og kafeer. Kilden er godt rustet til å ta imot et Hillevåg i transformasjon.

Men man må jo ha mat også. Både den indiske restauranten Zaika og Vaaland Dampbakeri & Conditori i Mitt Hillevåg byr på massevis av godbiter. Det samme gjør gode kaféer på Kilden og Patrioten Bistro, hillevågfolkets favoritt. Patrioten, som ligger rett ved Kvaleberg skole, byr på retromat som biffsnadder og bernaise, og ikke minst; Else sine komler.

Det er ikke mange bydeler i Stavanger som har eget bryggeri. Det har Hillevåg. Lervig Aktiebryggeri brygger midt i Hillevåg, i Vierveien 1. Lervig er et av landets beste og kuleste bryggerier, og har i en årrekke høstet anerkjennelse for sine kvalitetsdrikker. Lervig henter forresten inspirasjon fra en næring godt kjent i Hillevåg: Alle øletikettene har motiver fra stavangerske sardinbokser.

Den nye parken ved sjøen

Hillevåg er markert med grønn tusj i de nye byplanene. Nå er opparbeidelsen av den grønne parken langs Hillevågsvika i gang. En stor og flott ballbinge, sti, benker og beplantning er allerede på plass. Dette området ligger på nabotomten, og bare 1 minutt fra Mitt Hillevåg, med enkel adkomst via undergangen i Hamneveien. Her kan du nyte sjøen, bade eller kanskje fiske. Herfra kan du også ta gå- eller sykkelturen til byen, Godalen eller Vaulen. Det er tilrettelagt sykkelvei og stier i alle retninger.

Natur tilbake til bydelen!

Den store parken mellom byggene i Mitt Hillevåg skal være en oase for beboerne i Hillevåg, og fremstå som en urban liten skog med ulike typer høystammede, raskt- og seintvoksende trær samt lysninger. Tanken er å plante varierte skogstrær som furu, rogn, or, selje, bøk og eik. Terrenget formes med høydedrag og forsenkninger, åpne gressflater til frilek og blomstereng. Parken skal fungere som skjerming mot innsyn og tilbyr alle utsikt til det grønne.


«Det e sjynt å kjøra buss!»

Og bedre skal det bli med det store Bussveiprosjektet i Stavanger-regionen som nå realiseres bit for bit. Delen av bussveien ved Mitt Hillevåg er allerede tatt i bruk, som den første biten i det som blir Norges beste og første fullverdige bussveisystem.

Buss hvert 4. minutt!

Presis, ofte og behagelig er tre nøkkelord for den 50 kilometer lange bussveien. Som kartet viser så blir det enkelt å reise til og fra Hillevåg med buss nesten uansett hvilket reisemål du har.

Hillevåg torg – byens nye mobilitetspunkt

Stavanger kommune er i gang med et nytt prosjekt som skal gjøre hverdagsreiser i Hillevåg enda enklere. Sparkesykler, bysykler, delingsbiler og kollektivtransport samles på Hillevåg Torg, som har fått status som «mobilitetspunkt». Du som flytter til Mitt Hillevåg får dermed flere alternative fremkomstmidler, og kan glede deg til en hverdag helt uten å være avhengig av bil.

Det går alltid et tog

Å reise med tog kan også bli en del av din nye hverdag i Mitt Hillevåg. Herfra går det tog til sentrum og sørover hvert 15. minutt – en veldig fin måte å ferdes på.

Mitt Hillevåg

HØYDEN

Eivind Chr. Dahl
Telefon: 41 14 40 40
eivind.chr.dahl@dnbeiendom.no