Mitt Hillevåg, heilt på ekta

Etter noen år i utlendighet, rettere sagt på Tjensvoll, kommer Jorunn Emilie Wilhelmsen endelig hjem til sitt kjære Hillevåg.

- Jeg vokste opp i hjertet av Hillevåg, ved Kastanjehagen vis a vis Køhlerkjelleren. Her bodde jeg nær alt. Det var butikker med alt vi trengte på hvert et gatehjørne, vi var tittgjengte på bakeriet og jeg hadde venner overalt. Jeg har fortsatt god kontakt med mange av mine barndomsvenner og jeg gleder meg til å se dem mye oftere, sier Jorunn.

For nå skal hun tilbake, til sitt Hillevåg. Til vinteren flytter hun inn i “Mitt Hillevåg”, i tredje etasje som har utsikt begge veier, som hun sier: Til fjord og fjell og til liv og røre.

- Jeg har minner fra hver krinkel og krok av Hillevåg. Plukking av kastanjer i Frida Hansens vei, lukten av røykt brisling fra hermetikkfabrikkene, drøs og pylser hos Nutti og lyden av heiaropene fra Jarlabanen. Ja, jeg giftet meg til og med rett borti her, i Køhlerhuset, forteller Jorunn. Det er 50 år siden nå.

Hun har savnet bydelen sin. Da hun leste om «Mitt Hillevåg» skjønte hun at nå lå endelig alt til rette for hjemkomsten.

- For det første ligger den nye leiligheten min nær alt det jeg forbinder og liker med Hillevåg. For det andre har leiligheten en helt perfekt størrelse for meg, med et godt gjesterom og balkong begge veier! Den ene er jo innglasset også, så der kan jeg sitte hele året. Det er slettes ikke verst. Og for det tredje har leilighetene heis, det mangler faktisk flere av de eldre leilighetsgårdene i Hillevåg, sier Jorunn.

Allerede i år flytter jeg inn, så nå pakker jeg, og gir vekk endel. Jeg får fortsatt plass til mye, i hvertfall det viktigste. Jeg har drømt om en slik lettstelt leilighet, hvor alt er nytt og jeg bare kan ta heisen rett ned i butikken. Jeg kan jo nesten ta heisen til bussen også, ler Jorunn. Dette blir en god plass å bli voksen.

Hun kjenner allerede noen av sine naboer, for her skal også en god venninne flytte inn.

– Tenk så koselig vi vil få det! Det kommer nok til å bli en del kaffeslabberaser, ja, smiler Jorunn.

Og den kaffen, kanskje den skal nytes på takterrassene? Eller i den lune og frodige furuparken? Eller kanskje på Kilden? Venninnenes Hillevåg vil nok vise seg fram fra både nye og gamle sider til våren.